אם תשאלו לא מעט שפים, טבחים או עובדי מטבח, שני הדברים הראשונים שהם יציינו בפניכם, כאשר תשאלו אותם מה הדברים הכי חשובים עבורכם במטבח, יהיו: פונקציונאליות ומראה.
כל שף, יבקש לעצמו את סביבת העבודה הנוחה והקלה ביותר, ומשטחי הנירוסטה שמאפשרים עמידות לחלודה, טמפרטורות קיצוניות, ניקוי וחיטוי פשוט, וכמובן אסתטיות ומראה מבריק, עונים בדיוק על הצרכים והדרישות של מטבחים תעשיתיים רבים.
לצד זה צריך גם לזכור שמטבחים של מסעדות או בתי מלון, נדרשים לקבל את אישור משרד הבריאות כדי לפעול, ואישור כזה מגיע בקלות רבה יותר אם תבחרו במשטחים אלו.
תוכן עניינים
משטחי נירוסטה למטבח – פרקטיות ותוצאות מעולות
כשמוסדות, עסקים וארגונים רבים, נדרשים להאכיל מדי מאות ואלפי סועדים ביום, עולה יותר ויותר החשיבות של בחירת המוצרים והציוד הטובים ביותר.
תוסיפו לזה את החום, הלחץ, האינטיסיביות והצורך להוציא את המנות בצורה המדוייקת ביותר וללא פשרות, ותבינו מדוע השקעה בחומרים איכותיים היא עניין חשוב ביותר.
במאמר הבא, ננסה להסביר איך בוחרים את משטחי הנירוסטה הטובים ביותר למטבח, מהם היתרונות של הנירוסטה ואיך מומלץ לתחזק אותה.
איזה סוג משטחי נירוסטה מתאים לכם 304 או 316?
ישנם שני סוגים עיקריים של נירוסטה שנפרדים בניהם ביסוד כימי שנקרא מוליבדן.
המשטח שנראה ברוב המטבחים היום יהיה עשוי מנירוסטה 304, היות והיא מעט זולה יותר אך מעניקה תוצאות מעולות אם אתם לא נמצאים בסביבה, שעלולה לחשוף את המשטחים למי מלח למשל או חומרים כימיים חזקים.
משטח מסוג נירוסטה 316 – יהיה במחיר גבוה יותר, אך יספק עמידות טובה יותר לסביבה חומצית עם חומרים מלוחים.
עיצוב מודרני ואטרקטיבי
במטבח המודרני, הנירוסטה מקבלת מקום של כבוד. העיצוב שלה מודרני, כשמשטחי הנירוסטה ניתנים לשילוב במטבחים היוקרתיים ביותר של המסעדות הטובות ביותר.
אחד היתרונות של הנירוסטה הוא שמדובר בחומר חזק אבל גם בעל גמישות גבוהה מאוד. התכונה הזאת מאפשר לחתוך, לכופף ולרתך אותה בקלות, ולהתאים עבורכם את המשטח בצורה הטובה ביותר. כשאפשר לעצב את משטח הנירוסטה במספר דרגות עובי וגימורים.
דרישות רישוי עסקים לכיורים מנירוסטה
על פי דרישות רישוי עסקים של משרד הבריאות, נדרשים במטבח 2 כיורים עם משטחי שיש או משטחי נירוסטה. היתרון בכיור נירוסטה על פני כיורים אחרים, הוא בעמידות הגבוהה שלו לכל טמפרטורה: מים חמים ורותחים, או הנחת כלים או תבניות בטמפרטורות גבוהות, לא פוגעים בכיור או בצורתו.
ככל שמדובר במטבח תעשייתי, הבנייה היא לשנים ארוכות מאוד ולכן לא תרצו להחליף אותו בגלל בלאי גבוה שנוצר משימוש בהיקפים גדולים.
אחד השימושים הנפוצים של משטחי נירוסטה הם במטבחי חוץ. מאחר ומטבחים כאלה מתמודדים עם מזג אוויר שונה ומשתנה, הנירוסטה למעשה מבטיחה את עמידות אותם מטבחים בכל מצב טבע: גשם חזק, חום קיצוני ואפילו שלג וקור קיצוני. הנירוסטה עמידה בפני הכל ומחזיקה לאורך שנים על גבי שנים.
יתרון בולט: מים לא גורמים לנירוסטה להחליד ולא יוצרים בלאי
משטחי הנירוסטה לא נפגעים במידה ונשארים עליהם מים, גם אם מדובר על כמויות גדולות. בעוד שבמשטחי עץ, או שיש שנבנה על גבי עץ, החיסרון הזה בולט במיוחד. החלפת משטח עץ או שיש שבנוי על עץ, היא הוצאה לא קטנה.
איך מנקים משטחי נירוסטה?
עבודת הניקוי של המשטחים היא קלה ביותר. מאחר ומדובר במתכת שהיא עמידה מאוד, יש אפשרות להשתמש בכל חומר ניקוי, כולל בחומרי חיטוי אגרסיביים. ההמלצה היא בכל סיום עבודה על גבי משטח הנירוסטה, להשתמש בחומרי חיטוי ואף באקונומיקה כדי להבטיח סביבה סטרילית ונקייה מחיידקים. אחרי הכל, מזון ברמת ניקיון גבוהה, הוא לרוב מזון איכותי יותר.
שימוש בקרש חיתוך
מאחר והנירוסטה רגישה מאוד לשריטות, חשוב מאוד לעבוד על גבי קרש חיתוך ולא לחתוך ישירות על גבי הנירוסטה.
איך רוכשים משטחי נירוסטה למטבח מתוצרת אסקור?
כיום אנחנו באסקור מספקים את המשטחים למסעדות, גני אירועים ואפילו מפעלי מזון שונים.
הרכישה היא קלה ומהירה, בתחתית העמוד ניתן להשאיר פרטים מלאים, כולל שם ומספר טלפון והנציגים שלנו יחזרו אליכם במהרה. אפשרות נוספת היא לשלוח אלינו הודעת ווטסאפ בכפתור הצף בצד ימין, או פשוט ללחוץ על שפורפרת הטלפון ולחייג אלינו.
באמצעות שיחת הטלפון נבין היטב את הצרכים האישיים שלכם. במסגרת שיחת האפיון אנחנו מבררים לאן מיועד משטח הנירוסטה שאתם מעוניינים לרכוש ובהתאם בוחרים אתכם את החומרים ושיטות הגימור והביצוע. מסיבה זו בחרנו בחלק מהמוצרים שלא לייצר מנגנון רכישה אונליין אוטומטי.