חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

נירוסטה 304 לעומת 316 – מה עדיף לעסק שלכם?

נירוסטה 304 לעומת 316. מה עדיף עבורכם?

הנירוסטה הפכה בשנים האחרונות לאחד החומרים המבוקשים ביותר בשוק, עבור ייצור מגוון רחב מאוד של מוצרים. החל מענף הרפואה, כלי וציוד המטבח, התעשייה, הרכב, הבנייה ועוד, בכל מקום כמעט תוכל למצוא את פלדת האל חלד המבריקה. 

עמידות בחלודה, חיידקים, ניקיון מהיר ופשוט ואסתטיות ברמה הגבוהה ביותר, הן בין יתר התוכונת שהביאו את הנירוסטה למעמד זה ולביקוש עצום כל כך לייצור מוצרים פרקטיים ומקצועיים.

במקביל לביקוש הרב למוצרי נירוסטה ניתן לראות לא מעט עסקים, חברות וארגונים שמתלבטים לגבי סוג הנירוסטה שכדאי להם לבחור עבור המוצרים שלהם. כיום ישנם 2 סוגי נירוסטה עיקריים, נירוסטה 304 ו-316, שעמם מיוצרים המוצרים שלכם. במאמר הבא ננסה להסביר מהן התכונות המרכזיות של כל סוג ואת ההבדלים העיקריים ביניהם, על מנת לסייע לכם להתאים את החומר הטוב ביותר עבור הצרכים שלכם.

נירוסטה 304 – עמידות גבוה ומחיר נמוך יותר

נתחיל עם פלדת האל חלד הפופולריות יותר – הנירוסטה 304. במטבחים תעשייתיים רבים, בדוכני מזון, בבתי חולים ומרפאות ובמפעלים רבים תוכלו למצוא מוצרים וציוד רב המיוצר על ידי סוג נירוסטה זה. אחת הסיבות העיקריות לכך שהיא מספקת את כל התכונות שגורמות לרבים כל כך, לבחור בה עבור מוצרים רבים בעסק או בבית, החל מצבע מבריק, עמידות לחלודה ולטמפרטורות גבוהות וכן קלות משקל שמאפשר לשנע את המוצרים בקלות ממקום למקום.

לצד היתרונות האלה גם מחירה הנמוך לעומת הנירוסטה 316, מביא רבים להעדיפה על פניה. אם יורדים טיפה יותר לעומק צריך לומר שפלדת האל חלד 304, מכילה פחות ניקל ואינה מכילה כלל מוליבדן לעומת 316. 

 

מהו הניקל ומהו המוליבדן?

הניקל זהו יסוד מתכתי הנמצא בתוך סגסוגת המתכות הנמצאות בנירוסטה בכמות שנעה, לרוב, בין 10-8%. אותו חומר מאפשר לנירוסטה עמידות בקורוזיה ובכימיקלים שונים, ומאפשר להפוך את התחזוקה שלה להרבה יותר קלה ופשוטה. כמו כן הניקל הוא גם יסוד שמאפשר להפוך את הריתוך של הנירוסטה לפשוט יותר.

המוליבדן לעומת זאת, הוא יסוד כימי (Mo) שנמצא ברמה של בסביבות ה-2% בנירוסטה 316. המטרה שלו היא להגביר את העמידות שלה בפני קורוזיה,חומצות וכלורידים, כמו מי מלח למשל.

אם נסכם, ה-304 מכילה, לרוב, כ-18% כרום ו-8% ניקל, בעוד ש-316 מכיל 16% כרום, 10% ניקל ו-2% מוליבדן.

במטבח תעשייתי, דוכן מזון או מוצרים רפואיים שאינן חשופים לחומרים כימיים חזקים או מלח – לרוב, יעדיפו את ה-304

תוספת הניקל והמוליבדן מעניקה לנירוסטה 316 עמידות כימית טובה יותר, לרוב לחשיפה לכלור או לכל חומר שמכיל מלח.

מצד שני, בגלל החומרים הנוספים שמרכיבים אותה ה-316 יקרה יותר לעומת נירוסטה 304. כמו כן, ה-304 מציגה עמידות טובה יותר לטמפרטורות גבוהות, כשנקודות ההתכה שלה, יכולה לא פעם להיות גבוה בקרוב ל-40 מעלות לעומת השנייה.

אם יש לכם מטבח תעשייתי, מפעל, דוכן מזון או אתם מעוניינים בעגלות נירוסטה, לצרכי רפואה, שינוע, חימום וקירור מזון ועוד, ואתם יודעים שהם אינם חשופים לחומרים כימיים חזקים או למי מלח למשל, סביר להניח שהבחירה בנירוסטה 304, הזולה והחזקה לא פחות במקרים אלו, תהיה הטובה יותר עבורכם.

חשוב מאוד מראש, להגדיר את השימושים העכשוויים והעתידיים שלכם במוצרי הנירוסטה שאתם בוחרים, על מנת להתאים לכם את הנירוסטה האידיאלית עבורכם.

אם המוצרים שלכם נמצאים סמוך מאוד לחוף הים למשל, מומלץ שתבחרו ב-316, אך אם זה לא המצב, ברוב המקרים, ה-304 תספק את הסחורה עבורכם.

אסקור מביאה לכם את חוד החנית של מוצרי הנירוסטה בישראל

אנחנו באסקור מספקים היום מגוון רחב של מוצרי נירוסטה למוסדות רפואיים, לתעשייה, ולחברות ועסקים רבים, בהתאמה אישית מדויקת לצרכים, למטרות ולסטטוס שלהם. עם ניסיון של מעל ל-66 שנים בשוק המתכות ועם צוות עובדים מיומן ומקצועי, אנחנו כיום אחת החברות המובילות בתחום. לזה יש להוסיף גם את הטכנולוגיה המתקדמת שאימצנו במפעלנו, הכוללת את מכונות ה-CNC הייחודיות, המאפשרות לנו לחתוך ולכפוף מתכות, בזמנים מהירים ובמקצועיות ודיוק, ולהביא אליכם במהירות רבה יותר את המוצרים הטובים ביותר.

אליעזר דוד, מנכ"ל והבעלים של אסקור

אליעזר דוד, מנכ"ל והבעלים של אסקור

חייגו עכשיו
Send this to a friend