עולם המסעדנות ועסקי המזון נמצא בשנים האחרונות בתקופת פריחה יוצאת דופן. הקהל הישראלי נוהר בהמוניו למסעדות ועסקי ודוכני המזון הייחודיים והמגוונים, ונחשף לעולם קולינרי מכל העולם ברמה הכי גבוהה שיש.
לצד ההתפתחות המרשימה של הענף בשנים האחרונות, צריך לומר שקיימים לא מעט אתגרים לעסקי המזון. היום זה ממש כבר לא מספיק לדעת לבשל אוכל באופן מוקפד ברמה גבוהה ומקצועית, אלא צריך גם לדעת לנהל את העסק בהתאם למציאות המשתנה מהר, ושיהיה לרשותך ציוד מסעדות ברמה הטובה ביותר. ניהול עסק מזון נהיה משימה מורכבת ומאתגרת מאוד שדורשת גם דיוק בבחירת סביבת העבודה של המסעדות, שעומדות בלחץ, תחרות וטמפרטורות גבוהות, תרתי משמע.
על מנת לסייע למסעדנים לבחור את הציוד המתאים והטוב ביותר לעסק שלהם, ערכנו לכם באסקור רשימה של מספר מוצרים וכלים שחשוב שיהיו בכל מסעדה, עסק או דוכן מזון:
1. מקרר – אחד המוצרים הקריטיים ביותר עבור כל עסק מזון. חשוב מאוד לדעת לתכנן מראש את הצרכים שלכם ואת והמוצרים שתרצו לאחסן בו, על מנת לדעת לבחור את המקרר הטוב והמתאים ביותר לכם. שכן קיימים מספר סוגים של מקררים, כמו: מקררי ויטרינה, מקררי משקאות, מקררי דלפק ועוד, שכל אחד משמש עבור צורך אחר. כמובן שגם חשוב מאוד לשים לב למותג, לאלמנט העוצמה והחוזק של אותו מקרר, על מנת שתדעו להתאים אותו למבנה העסק. וכן, שימו לב שהמקרר חסכוני בחשמל ולעיצובו שהוא אלמנט חשוב לא פחות, כאשר במידה והוא נמצא בפרונט של העסק וודאו שהוא מלא, נקי ומסודר כל הזמן.
2. תנור – מוצר חשוב נוסף המשמש כציוד מסעדות, בתי מלון, בתי מאפה, בתי קפה, דוכני מזון ועוד, הוא התנור, שלפעמים צריך לעמוד בעומס ולחץ רבים. חשוב מאוד לבחור את התנור לפי הצרכים שלכם, בין אם מדובר במאפייה או בבתי מלון, וכן בחנו העוצמה של התנור, שיטות האפייה שכלולות בו ועוד. בנוסף, שימו לב שאתם קונים תנור מחברה איכותית, שמשרתת כבר עסקים אחרים בהצלחה, ושכן התנור קל לניקוי ותחזוקה ושהוא חסכוני בחשמל.
3. כיריים וגריל גז – גופי חימום שעבור חלק מהעסקים מהווים את ליבת העבודה. חשוב מאוד לשים לב לעוצמה, לבטיחות וליכולת הניקוי בקלות של הכיריים. הדבר נכון גם בכל הנוגע לגריל גז, שמאפשר בישול בהיקפים גדולים יותר, תוך שהוא מספק נגישות ועוצמות חום משתנות בתוך הגריל עצמו.
4. משטחי עבודה – מרכיב משמעותי מאוד עבור כל עסק. מצד אחד חשוב שהמשטח לא יתפוס יותר מדי מקום ויאפשר לאנשים לנוע ולעבוד במטבח מבלי להפריע לשאר העובדים, מצד שני, יש צורך שיהיה נוח לעבודה ובעל נגישות לכל המוצרים והכלים שתצטרכו. כמו כן, יש לוודא שהמשטחי ועמיד בפני חלודה, וירוסים וחיידקים, תכונות חשובות עבור רוב ציוד המסעדות שעומד לרשותכם. אחד החומרים המספקים את התכונות הללו, הם משטחי הנירוסטה, המעניקים מראה אסתטי ומבריק, ניקוי בקלות ועמידות גבוהה בפני חיידקים ווירוסים, ולכן הפכה למבוקשת מאוד על בתי מלון, עסקי מזון ומסעדות.
5. כלי אחסון, מזון והגשה – ביניהם: עגלות, שולחנות, דלפקים, מדפים ואפילו תעלות ניקוז, שמהווים חלק לא פחות משמעותי עבור כל מטבח. יש לבחור את הכלים הללו באופן שיאפשר תחזוקה וניקיון פשוטים, הגנה גבוהה מפני וירוסים, זיהומים וחלודה.
אסקור מספקת ציוד למסעדות, בתי מלון ועסקי מזון רבים, ברמה הגבוהה ביותר
חברות רבות היום מאפשרות לעסקים בתחום המסעדנות ובתי המלון ציוד מגוון וברמה גבוהה, כשאחת החברות המובילות בשוק ציוד המסעדות בישראל היא אסקור, המספקת ללקוחותיה הרבים, ביניהם: בתי מלון, מסעדות, בית החולים שיבא, איכילוב, משרד הביטחון ועוד, מוצרי נירוסטה ומתכת מקצועיים ומתקדמים ביותר. ביניהם: עגלות, מדפים, משטחי עבודה מנירוסטה, תעלות ניקוז, באופן שמספק להם אסתטיות, ניקיון, פרקטיות ועמידות גבוהה בפני וירוסים, חיידקים וחלודה.