הקמתם מטבח של חדר מלון, שיפצתם חדר אוכל או נכנסתם לעסק חדש ואחרי כל זה אתם ניגשים לעבודה. כדי שתוכלו לבשל אוכל מצוין, עליכם לעבוד בסביבה סטרילית ונקייה, היא תקבע במידה רבה גם את איכות האוכל שאתם מגישים, בין אם זה בבית או בעסק. אז ככלל, כל שבחרתם מראש להשתמש ביותר נירוסטה במטבח שלכם ככה יהיה לכם קל לנקות ולחטא אותו, לייצר משטחי עבודה נוחים ומצוינים לכל הצרכים.
העומס הרב שיש על ארגונים, בעלי אולמות או בעלי עסקים בתחום המזון, מביא לעתים לייחוס של פחות חשיבות לנושא הניקיון.
השתמשו בספוג הפלא בניקוי כיור ומטבח נירוסטה
ספוג הפלא וסוגיו הם המצאה מדהימה. החומר שממנו עשוי הספוג מאפשר לנקות לכלוך קשה מאוד וללא שריטות כלל. מהסיבה הזו הוא מצוין לניקוי משטחי העשויים מנירוסטה, כמותם יש רבים במטבח של בית המלון או המסעדה שלכם.
אל תשפשפו חזק נירוסטה כדי להימנע משריטות
הנירוסטה אמנם שורדת במצבים שונים, אבל המראה שלה עלול לצבור שריטות וחבל. כיום ישנם כלי ניקוי שיאפשר לכם להימנע משפשופים חזקים ושריטות. אתם לא רוצים רק שהמטבח שלכם יהיה נקי, אלא שייראה טוב, דומה כמה שיותר לאיך שרכשתם אותו ממפעל אסקור.
השתמשו בבד שמיר
השתמשו בחומרים יעודיים לניקוי
בכל רשת שיווק ניתן לרכוש כיום חומרים ייעודיים לניקוי נירוסטה. העדיפו תמיד להשקיע בחומרים אלה, על פני חומרי ניקוי גנריים.
השתמשו בחומרים לניקוי זכוכית
חומרים לניקוי זכוכית הם לרוב העדינים ביותר. הם יבטיחו גם ברק וגם ניקיון מעולה. בטרם תעשו שימוש בחומרים חזקים יותר, כדאי תמיד לנסות ספריי לניקוי זכוכית, הוא גם משאיר ברק מצוין ותחושה של ניקיון והברקה.
הסירו אבנית
אחד הקשיים בישראל הוא הצטברות של אבנית בעיקר במטבחים ומקומות תעשייתיים. האבנית פוגעת בברק ובמראה הנקי של האזור. רכשו חומרים להסרת אבנית ודאגו במיוחד לאזורי הפינות, שכן הם ידועים בהצטברות של אבנית.
תנור האפייה
את הדופן של תנור האפיה מומלץ לנקות באמצעות תערובת של אבקת סודה לשתייה, מים וסבון כלים. אופן הניקוי הוא קודם ערבוב של החומרים והכנת התמיסה, עדיף להשתמש בספוג הפלא, מתחילים כשמשפשפים מעט ושוטפים לאחר רבע שעה. תחתית התנור ידועה ככזו המתלכלכת יותר חלקים אחרים. לכן מומלץ מראש להקפיד להניח עליה נייר אפייה כדי שתוכלו פשוט להסיר אותו בסוף השימוש. רק אל תשתמשו בנייר כסף, שיכול להשפיע על טמפרטורת האפייה.